Start - NivO

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Start

Erfpacht

Het Erfpachtbureau verleent diensten aan erfpachters.

Sedert 2003 is Otto Koppen betrokken in erfpacht zaken. Eerst als bestuurslid bij de Vereniging van Amsterdamse Erfpachters (VAE), thans als voorzitter bij de opvolger van VAE, de Nederlandse Vereniging van Erfpachters (NLVE). Otto Koppen is ook bestuurslid van de Stichting Erfpachters Belangen Amsterdam (SEBA).

Vanuit ondermeer de leden van de NLVE komt steeds meer vraag naar ondersteuning in erfpacht zaken. De NLVE heeft besloten Otto Koppen in voorkomende gevallen in te zetten. Dit gebeurt nu onder de naam Het Erfpachtbureau. De dienstverlening van Het erfpachtbureau staat in juridische zin los van de NLVE, dit gebeurt voor eigen risico en rekening van Het Erfpachtbureau.

Otto Koppen adviseert en begeleidt erfpachters in erfpacht zaken, procedures bij de rechter worden door bij Het Erfpachtbureau bekende en in erfpacht gespecialiseerde advocaten gedaan. Het Erfpachtbureau werkt samen met een gerenommeerde taxateur welke deskundig is op het gebied van taxaties in relatie tot het erfpachtrecht en de canon, grond en opstallen.

NLVE leden kunnen tegen een gereduceerd tarief gebruik maken van de ondersteuning door Het Erfpachtbureau. Dit bedrag is vastgesteld op € 150,= per uur exclusief BTW. Niet leden betalen € 175,00 per uur exclusief BTW.

Sedert 10/15 jaar staat erfpacht in de belangstelling bij zowel erfverpachters als erfpachters. Dit vooral vanwege de sterk verhoogde canon bedragen bij herziening. Vroeger betaalde een erfpachter een geldbedrag ter erkenning van de rechtsverhouding, nu is erfpacht een bron van inkomsten geworden. Omdat er weinig wetgeving is rondom erfpacht, de contracten vaak lastig te interpreteren zijn, en omdat er voorheen summier geadviseerd is door makelaars en notarissen bij het aangaan van de erfpacht komen erfpachters steeds vaker voor onverwachte verrassingen te staan.

Otto Koppen adviseert met als uitgangspunt de beginselen van redelijkheid en billijkheid. Voor geen der partijen betrokken bij erfpacht mag de overeenkomst een wurgcontract zijn.

Het Erfpachtbureau heeft gespecialiseerde kennis in huis waar u uw voordeel mee kan doen
Klik op de driehoek om naar de website van de NLVE te gaan

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu